Meteen naar de inhoud
Home » Bijeenkomst: COVID-19 en ehealth

Bijeenkomst: COVID-19 en ehealth

Anderhalf jaar geleden werd de gezondheidszorg overrompeld door een pandemie. Het coronavirus plaatste een grote druk op de acute zorg en IC’s. Om de opmars van het coronavirus af te remmen, werd de wereld in lockdown gebracht. Deze lockdown had ook een forse impact op de gezondheidszorg: consulten werden geannuleerd, ouderen konden niet meer naar hun dagopvang, verpleeghuizen gingen op slot. 

Een van de effecten van deze lockdown was een snelle implementatie van verschillende ehealth-oplossingen, zoals beeldbellen, het online plannen van afspraken en dossierinzage. Waar jarenlang over gesproken is, werd opeens realiteit.

Hoe hebben zorgprofessionals hier invulling aangegeven? Hoe is dit ervaren door patiënten en cliënten? Wat leren we van ehealth in deze gezondheidscrisis en wat kunnen we daarmee voor de langere termijn?

Op 30 september gaan wij aan de slag met deze vragen. Bij deze bijeenkomst is ook een vertegenwoordiger van Digitaal Doen Zeeland aanwezig. Dit programma biedt mogelijkheden tot ondersteuning bij digitaliseringsvraagstukken.

Voor het eerst sinds de coronacrisis zijn we weer fysiek bij elkaar als kenniskring ehealth. Andere belangstellenden zijn van harte welkom. 

Locatie:
WVO Zorg (zaal: ’t Speeluus)
Vredehoflaan 370, Vlissingen

Programma:

08:30 
Inloop met koffie/thee
09:00

Welkom en opening
Arend Roos
09:10
Ervaringen uit het veld
09:25

‘Hoe ethiek helpt om te reflecteren op digitale zorg’
Dr. Babette Rump, arts maatschappij en gezondheid / ethicus 
09:55
Ervaringen uit het veld
10:05
Pauze
10:25

‘Wat doet digitalisering met het gesprek tussen patiënt en arts?’
Dr. Wyke Stommel, docent Radboud Universiteit
10:55
Ervaringen uit het veld
11:05

‘eHealth: Wat is belangrijk voor patiënten?’
Margit Ruis, Zorgbelang
11:15
‘Na de crisis: hoe verder met digitale zorg?’Gerco Blok, psychiater / bestuurder Emergis
11:25
Discussie
11:45Afsluiting

De zaal biedt beperkt ruimte. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden via het formulier op de website van Viazorg.

De activiteiten van het Kennis- en Innovatienetwerk Digital Health worden mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Zeeland.