Meteen naar de inhoud
Home » Slimme Zorg Estafette

Slimme Zorg Estafette

Sinds de televisie in 1927 werd ontwikkeld tot de coronacrisis van 2020 waarin het aantal thuiswerkers drastisch is toegenomen heeft technologie een enorme impact gehad op hoeveel we bewegen. Maar wat gebeurt er als we digitale tools gaan inzetten om mensen juist in beweging te krijgen? Tijdens de Slimme Zorg Estafette van dinsdag 23 februari rond het thema Beweging in eHealth worden deze en vele vragen rond deze thematiek besproken.

Tijdens het interactieve programma zal Nathan Traas zijn product Fylm presenteren. Fylm probeert het gebrek aan beweging in ziekenhuizen aan te pakken met behulp van films met zorgoefeningen. Bij het gebruik van Fylm wordt naast een on-demand service ook groepstraining op de zaal aangeboden. Onderzoek wijst uit dat oplossingen als Fylm kunnen zorgen tot verkorte opnames, en minder complicaties tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

Dichter bij huis werkt Niels Hueuer aan DigiRehab, een systeem waarmee thuiszorg kan worden ingezet voor ergotherapeutische training. DigiRehab is in Denemarken een daverend succes, en heeft overtuigende resultaten. Niet alleen neemt de zorgvraag af, ook kunnen mensen door een vrij eenvoudige interventie langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ergotheurapeut Justine Asselman zal praktijkervaring delen.

Om niet in de theorie te blijven hangen zal in de pauze van dit event bewegingsagoog Emiel van Dalen, werkzaam bij Zorggroep Ter Weel, een bewegingsprogramma leiden.

Inschrijven kan hier.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie in het kader van de regeling Kennis- en Innovatienetwerk van Campus Zeeland.